Een CV-ketel op hout: goedkoper & groener

Hout kan zowel qua kosten als qua ecologie een interessant alternatief zijn voor uw verwarming, op voorwaarde dat u een cv-ketel hebt die een hoog rendement levert en zuinig is. U kan kiezen om volledig op hout te verwarmen of om uw bestaande verwarming aan te vullen met een cv-ketel op hout. 

Hout, een voordelig alternatief

Fossiele energie (aardgas, mazout,…) wordt steeds duurder. Hout is een inheemse energiebron en ervaart niet zo’n grote prijsschommelingen. Rekening houdend met de huidige stijgende energieprijzen en met de totale investering voor een houtketel, is verwarmen op hout een goedkopere optie. Dit op voorwaarde dat u een moderne, efficiënte cv-ketel hebt. De investering verdient u op korte tijd terug.

U kan de kosten voor gas en stookolie sterk verminderen door uw bestaande installatie aan te vullen met een houtketel. U kan ook volledig overschakelen op hout. Er bestaan verschillende comfortabele oplossingen die werken met kloofhout of met pellets. Lees zeker meer over de mogelijkheden van pelletkachels.

CO2-neutraal

De efficiënte verbranding van hout is een milieuvriendelijke manier van verwarmen. Bij de verbranding wordt namelijk evenveel CO2 uitgestoten als het hout heeft opgenomen tijdens zijn groei. Dit wil zeggen dat het proces CO2-neutraal is.

U wil meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden van verwarmen op hout en wat de beste optie is voor uw woning? Contacteer Eco2+.

  • cv ketel hout