Verwarming met pelletkachel: een ecologisch alternatief

Wat zijn pellets?

Pellets zijn korrels samengeperst, gerecycleerd houtzaagsel. Houtpellets zorgen voor een meer volledige verbranding dan houtblokken en daardoor voor lagere emissies van CO2 en een beter rendement. Bij de verbranding van hout komt niet meer CO2 vrij dan oorspronkelijk door de boom was opgenomen, wat het CO2-neutraal maakt. In combinatie met een efficiënte cv-ketel of kachel is verwarming met pellets dus zeker een milieuvriendelijk alternatief. Lees meer over cv-ketels op hout

De juiste pelletkachel kiezen

Bij de keuze van een pelletkachel baseren we ons op de grootte en de aard van de te verwarmen ruimte. Daarnaast moeten we ook vastleggen of uw pelletkachel hoofdverwarming of bijverwarming (vb. voor de gezelligheid) wordt.

De mogelijkheden:

  • Een kachel zonder of met ventilator. De ventilator dient om de ruimte sneller te verwarmen. Er bestaan fluisterstille ventilatoren.
  • De pelletkachel aansluiten op extra warmeluchtkanalen. Die vervoeren en verspreiden de warmte naar andere kamers.
  • Thermokachels zijn pelletketels die aangesloten zijn op het bestaande cv-net. Ze geven gezelligheid in de ruimte waar ze staan en verwarmen tegelijkertijd ook de rest van de woning.

Hulp nodig bij uw keuze?

Eco2+ gaat na welke verwarmingsoplossing voor uw woning het meest interessant is op vlak van comfort en ecologie. Een pelletkachel of misschien wel een andere optie. We geven advies en maken een vrijblijvende offerte op. Contacteer ons nu!

  • Verwarming met pelletkachel