Dynamic watermanagement

Laat kostbare energie niet de lucht in gaan

We gaan steeds bewuster om met energie. Bijvoorbeeld door de temperatuur ’s avonds eerder te verlagen en overbodige apparatuur uit te zetten. Maar vrijwel niemand denkt aan het water in de cv-installatie. Toch bepaalt dit sterk het rendement van de cv.

Ons uitgangspunt? Neem de zorgen weg van de klant en boek resultaten.

Onze oplossing is het Dynamic watermanagement-systeem. Dit is een microbellen- en vuilfilter gecombineerd met een expansievat. Een feilloze combinatie van producten van de hoogste kwaliteit.

Luchtafscheider

Het principe is simpel. Water bevat luchtbelletjes (microbellen) en lucht verwarmt niet. In de cv vormen de belletjes een grote bel. Hierdoor kan het energieverbruik drastisch stijgen. De oplossing: het plaatsen van een luchtafscheider die automatisch alle lucht uit de installatie verwijdert.

Onderhoudsvrij en duurzamer

Lucht in een installatie leidt ook tot roestvorming, slijtage en rendementsafname van de pomp, falende expansievaten en haperende thermostaatkranen. Dit alles zorgt voor onnodig onderhoud, hoge kosten en ontevreden gebruikers. Met een luchtafscheider neemt de levensduur van een cv toe, terwijl de storingsgevoeligheid sterk afneemt.

Vuilafscheider

Een vuilafscheider werkt op hetzelfde principe als een luchtafscheider. We spreken niet over luchtdeeltjes maar vuildeeltjes. Beiden verspreiden ze zich over de gehele installatie. De meeste vuildeeltjes onstaan door luchtproblemen die roest, magnetiet… veroorzaken. Ook met een vuilafscheider kan u energie besparen. De radiatoren zullen geen volledige warmteafgifte hebben, ook de pomp is niet meer efficient. Dit resulteert in hogere stookkosten om maar te zwijgen over de levensduur!

Expansievat

Een expansie systeem heeft twee functies, expansie van het water bij het opwarmen opvangen, drukbehoud tijdens het afkoelen van de installatie, er mag nergens onderdruk ontstaan. De voordruk op het luchtkussen van een expansievat is belangrijk voor het drukbehoud in de installatie en moet dan per installatie bekeken worden en ingesteld worden voor het vullen van de installatie. Om de voordruk van het vat te kunnen controleren bij een onderhoudsbeurt aan de CV-ketel moet er een kapventiel geplaatst worden. Het kwaliteitsverschil tussen de verschillende merken komt tot uiting in het verlies aan drukgas “voordruk van het vat“. Zo is er een verschil in omtrek van het dichtingsvlak, de permeabiliteit van het rubber. Butylrubber is hier superieur.

  • Milieuvriendelijk besparen
  • Vuilafscheider
  • Microbelafscheider
  • Butylbalg expansievat
  • Lucht in de CV-installatie verlaagt het rendement