Industriële verwarming

Bespaar dankzij de juiste industriële verwarming

Een goede temperatuur draagt bij tot een aangename (werk)omgeving in uw fabrieksruimte, sporthal of toonzaal. Maar verwarming is ook een grote kost. Eco2+ gaat samen met u op zoek naar industriële verwarming die zowel op vlak van comfort als op vlak van energieverbruik aan alle vereisten voldoet. Ons doel is altijd om een zo groot mogelijke besparing te realiseren.

Wij bieden hoofdzakelijk luchtverhitters en donkerstralers aan. Wilt u weten welk systeem het meest voordelig is voor uw specifieke ruimte? Vraag hier advies of een offerte

Luchtverhitters: warmte & ventilatie

Een luchtverhitter kan sporthallen, toonzalen en fabrieksruimtes en andere grote ruimtes snel opwarmen. Tegelijkertijd voeren ze verse lucht aan. Eco2+ biedt u 2 systemen aan:

  • Luchtverhitters die voldoen aan de meest veeleisende vragen op vlak van verwarming en ventilatie. Een oplossing voor de meest complexe bouwuitvoeringen met verschillende opties.
  • Gasluchtverhitters ontwikkeld voor een laag energieverbruik. Deze zijn beschikbaar aan een interessante prijs en vragen weinig onderhoud.

Bij de luchtverhitter kunt u een luchtomwalser installeren. Die zorgt ervoor dat de warme lucht die zich opstapelt aan het plafond terugvloeit naar beneden.

Donkerstralers: optimale stralingswarmte

Een tweede interessant systeem voor industriële verwarming zijn donkerstralers. Deze verwarmen uw ruimte met infraroodstraling en werken op gas. De verbrandingsgassen die vrijkomen worden afgeleid naar buiten via een rookgassysteem. De infraroodstraling wordt afgegeven door een lange, donkere stralingsbuis. Boven die buis zitten geïsoleerde reflectoren die de warmte naar beneden zenden. Als de reflectoren niet geïsoleerd zijn, gaat een belangrijk deel van de warmte verloren omdat ze naar boven stijgt.

De beste donkerstralers zijn geconstrueerd voor een maximum aan energie-efficiëntie en een minimum aan energieverlies, waardoor 77,5% van de geproduceerde warmte benut wordt.

  • Industriële verwarming - donkerstraler
  • Industriële verwarming - stralingspaneel