Stookolieketels

Stookolie (ook wel mazout genoemd) is een van de meest gebruikte brandstoffen voor verwarming. Het is een fossiele brandstof die steeds duurder wordt en daarom kan een zuinige stookolieketel een hele besparing betekenen. De nieuwste generatie stookolieketels zijn condensatieketels die zeer efficiënt werken. Bovendien werken ze ook op bio-olie. 

Hoe werkt een stookoliecondensatieketel?

Een condensatieketel op stookolie heeft een bijzonder hoog rendement. Energie die bij klassieke stookolieketels verloren gaat bij de verbranding van de olie, wordt grotendeels gerecupereerd door een oliecondensatieketel. Zo bespaart u tot 35% meer energie dan met een gewone stookolieketel.

Bepaalde types zijn er nu al op voorzien om over te schakelen van fossiele olie (stookolie) naar bio-olie.

Kies de beste verwarmingsoplossing

Eco2+ gaat altijd samen met u op zoek naar de beste verwarmingsoplossing voor uw woning. Dat doen we op basis van uw budget, het milieu en uw eisen op vlak van comfort. Voor de ene is een stookolieketel misschien de beste oplossing, terwijl dan andere meer baat heeft bij een pelletkachel. Contacteer ons vandaag nog voor gedetailleerd advies en een vrijblijvende offerte.

Een nieuwe verwarmingsketel is een uitstekende gelegenheid om uw bestaande cv-installatie te laten optimaliseren. Door bepaalde ingrepen te doen kunnen we het rendement nog verder verhogen en het verbruik nog meer verlagen. 

  • Stookolieketels (condensatieketel)
  • Stookolieketels verwarming