Installateur vloerverwarming

Een systeem met heel wat voordelen

Vloerverwarming biedt tal van voordelen.

  • Het verspreidt de warmte egaal over de volledige ruimte.
  • Door de aangename stralingswarmte voelt de ruimte warmer aan dan bij andere verwarmingssystemen. Gemiddeld kan de thermostaat daarom 2 graden lager dan normaal.
  • Vloerverwarming is zeer geschikt om samen te gebruiken met een warmtepomp, zonneboiler of condensatieketel.
  • Het is handig: uw interieur wordt niet verstoord door radiatoren.
  • U krijgt geen last van droge lucht.

Maak de juiste combinatie

Om te kunnen profiteren van alle voordelen van vloerverwarming, moet u wel het juiste systeem combineren met de juiste soort vloer (pas op met parket!) en een weersafhankelijke temperatuurregelaar. Bovendien moet uw vloerisolatie goed geplaatst zijn. De installateur van uw vloerverwarming weet raad. Vraag hier ons advies.

Hydraulische en elektrische vloerverwarming

Er bestaan 2 soorten vloerwarming: het warmwatersysteem (hydraulisch) en de elektrische verwarming. Elk heeft zijn voor- en nadelen.

1. Elektrische vloerverwarming

Deze soort verwarming is ideaal bij renovatie omdat het geen breekwerk vraagt. Het systeem kan gewoon op de bestaande ondervloer geplaatst worden, zonder dat de vloer opgehoogd moet worden. Elektrische vloerverwarming warmt sneller op dan hydraulische.

2. Hydraulische vloerverwarming

Dit systeem bestaat uit een patroon van verwarmingsbuisjes waardoor warm water stroomt. Het is vrij complex en wordt vooral gebruikt in nieuwbouw. Uw Eco2+ installateur legt de buisjes dicht genoeg bij elkaar, zodat het systeem energiezuiniger is. Het kan dan namelijk meer warmte afgeven met lagere watertemperaturen. Die lagere temperaturen verminderen ook de kans op barsten. U kunt dit systeem dus zeer goed combineren met een verwarmingsketel op lage temperatuur.

Hydraulische vloerverwarming warmt traag op. Hiervoor bestaan een aantal oplossingen: een buitenvoeler voor een juiste voorlooptemperatuur, een thermostatische mengkraan of een combinatie van vloerverwarming met radiatoren of convectoren.

  • vloerverwarming
  • vloerverwarming installateur eco2+
  • vloerverwarming installateur eco2+