Gebouw- en woningventilatie

Gebouwen en woningen worden steeds beter geïsoleerd. En maar goed ook, want zo vermindert het energieverbruik drastisch. Isolatie betekent echter ook dat er minder luchtcirculatie is en dat moeten we compenseren met een goede woningventilatie. Zo houden we de binnenlucht gezond. Een ventilatiesysteem is daarom bij wet verplicht voor iedere nieuwbouw en grondige verbouwing.

Ventilatiemethodes

Er zijn diverse systemen voor gebouw- of woningventilatie. Eco2+ kiest voor ventilatie met warmteterugwinning of mechanische ventilatie. Beide methodes zijn geschikt als woningventilatie en voor scholen en bedrijven.

Mechanische ventilatie of afzuiging (systeem C) werkt op basis van een voortdurend draaiende elektrische ventilator. Deze zuigt de gebruikte lucht weg, waardoor er verse lucht naar binnen komt via roosters in ramen of raamkozijnen.

Ventilatie met warmteterugwinning (WTW) kennen we ook wel als systeem D. Bij deze vorm van ventilatie wordt een warmtewisselaar ingezet. Deze neemt de warmte van de afgevoerde lucht op en gebruikt die om de verse lucht die van buiten komt op te warmen. Dit levert een aanzienlijke energiebesparing op!

Wenst u meer info of een offerte? Wij komen graag langs om te kijken welke woningventilatie de meest interessante optie is voor u. Contacteer ons

  • Woningventilatie